Alicia And Stuff

Slut på en underbar på julafton
Exakt nu är klockan 23.58.19, så julafton är snart slut.. men jag har haft en helmysig dag med familjen. Vi har ätit massor av gott, myst i soffan framför tvn, öppnat julklappar och bara haft det jätte lugnt och skönt. Jag är jätte glad över mina fina julklappar. :') Och jag tror och hoppas att min familj blev nöjd över deras! 
 
Imorgon är det också en riktig mysdag då det är juldagen.. jag jobbar dock kväll imorgon 13-21. Men det gör inte så mycket då jag vet att tiden kommer gå så snabbt och jag trivs så bra, sedan får man komma hem på kvällen och mysa ner sig i soffan och känna att man har varit duktig.
 
 
 
Så jag hoppas att alla har haft en superdag och får en lika bra dag imorgon, även om jag nu på julen inte kan låta bli och tänka på alla som sitter ensamma.. alla barn med gråten i halsen som har föräldrar som inte kan bete sig. För mig har liksom alltid julen bara varit positiv, alla samlade och glada, fått julklappar, ätit god julmat och alla har skrattat och haft det trevligt... skrev faktiskt ett inlägg om detta förra julen jag faktiskt kan publicera igen i detta inlägg. För jag tycker att det är en så, så viktig grej att ta upp. 
 
Skrivet den 22 December 2014. 
"Jag vet att det just nu går omkring flera TUSENTALS barn som har en klump i magen inför julen. De ser på tv, sociala medier, hör på radion och ser hur sina kompisar förbereder julen och hur julen är så himla underbar. Kompisar får dyra mobiler, datorer, märkeskläder i julklapp och själv får han ingenting.. eller på sin höjd ett par köttbullar på "julbordet" liksom. Sen när han kommer tillbaka från jullovet ser han och hör han alla fina julklappar kompisarna har fått, och han tvingas att ljuga över saker han egentligen inte alls har fått. Jag tycker att detta är så hemskt, hur jag går och verkligen ser fram emot julen.. släkt, familj, julmat, julklappar, tomte, medan vissa ligger i sängen och gråter dagen innan jul. Det är så fruktansvärt orättvist och hemskt. 
 
Sen det här med alkohol på julafton, eller hur föräldrar dricker sig fulla framför sina barn och kanske till och med blir elaka, föräldrarna bråkar, barnen gömmer sig och håller för öronen för att inte höra alla fula ord de skriker till varandra. Det är så, så hemskt och jag mår så himla dåligt när jag tänker hur vissa faktiskt har det dagen som faktiskt är min favoritdag på hela året men är den värsta dagen på hela året för många. Julafton är barnens dag och där ska det inte behövas dricka alkohol, ett glas till maten är en annan grej, men när man dricker sig full är så FEL. Många barn därute önskar sig nog av tomten att få ha nyktra föräldrar på julafton som är snälla mot varandra och inte bråkar, och så ska det inte behöva vara för det ska vara en självklarthet för ALLA. Jag önskar verkligen att jag kunde göra någonting, men tyvärr så kan jag inte det. Men jag önskar mig verkligen av tomten i år att alla människor ska ha en underbar jul. 
 
Jag är så oherhört tacksam för alla jag har runt omkring mig, jag kan inte tänka mig en bättre jul än det jag har. Min släkt och familj gör julen så himla underbar, och jag är så tacksam över alla fina julklappar och den goda julmaten jag får. Den här julen ska jag verkligen ta vara på och vara tacksam, jag känner mig så lyckligt lottad. " 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress