Alicia And Stuff

otroligt ärligt inlägg rakt från hjärtat
 
Just nu är jag i period där jag växer otroligt mycket i mig själv för varje dag... varje vecka, varje månad ger mig nya utmaningar. Jag tvingas göra val jag inte är van att göra, jag tvingas göra saker jag aldrig trodde jag skulle klara av för bara några veckor sedan, jag prövas varje dag och jag känner mig ibland attackerad från alla håll. Det känns verkligen som livet vill testa mig just nu, men jag känner att jag har kontroll och jag känner mig okej med det. Så mycket har hänt med mig den senaste tiden, hela mitt tankesätt på livet har förändrats och jag har blivit tvungen att ta så mycket ansvar. Jag har fått så otroligt mycket bättre självförtroende på kort tid. Jag vet vad jag vill, jag vet vad jag gör, jag vet vad jag vill göra och sist men inte minst vet jag att jag kommer att fixa det. Jag har fakiskt väldigt mycket att tacka mitt sommarjobb för. Jag har ett sommarjobb inom min utbildning när man arbetar med människor som har olika funtionsnedsättningar. Just jag är på ett boende där det bor sex personer som har olika funktionsnedsättningar av olika typer. Att jobba med människor och speciellt inom detta område kan faktiskt vara jobbigt psykiskt ibland, jag tror att det kan vara jobbigt psykiskt att jobba med människor över lag. Men det är också det mest givande jobb jag kan tänka mig och man får så himla mycket tillbaka. Man lär sig så mycket om sig själv, om hur man ska agera i olika situationer, hur man ska göra livet så betydelsefullt så möjligt för varje enskild individ. Alla har olika saker här i livet som gör att man får känslan "wow vad jag mår bra nu". Och för dessa personer kan det räcka med att man kommer in på morgonen och är på rätt sätt och har ett bra bemötande för att hela dagen ska kännas bra! 
Jag är bara nyss fyllda 18 år och jag tar handom personer som av olika anledningar inte kan klara sitt vardagsliv utan hjälp, jag får göra val vad jag tror dessa personer behöver för att må så bra som möjligt, varje dag är det faktiskt svåra val man får göra, och man får tänka till otroligt mycket många gånger om vad man tror är bäst för JUST honom. Jag tycker att det är häftigt att lilla jag får ta dessa beslut och att jag också fixar det utan problem, jag är så himla stolt över mig själv varje dag. Jag klarar av så mycket saker jag aldrig trodde jag skulle göra, och jag känner mig så redo för nya utmaningar hela tiden. Jag vill lära mig massa nytt hela tiden, och har just nu så lätt att ta till mig information och VILJA lära mig. Jag känner att jag har hamnat väldigt rätt helt enkelt! 
Sedan är det himla mycket annat som just nu gör att jag växer i mig själv, jag tvingas lära mig stå upp för mig själv, jag måste välja bort saker som gör att jag inte mår bra och sätta mig själv i centrum... 
 
 
 
Det är tufft att växa upp, men först nu känner jag att jag börjar få kontrollen över mitt liv. Jag känner att jag är en helt annan person än vad jag var för bara ett par månader sedan. Jag kunde faktiskt säga saker jag absolut inte menade, jag kunde göra och säga saker utan att tänka till en extra gång vad de orden kunde göra. Det är inte så att jag har gjort eller sagt någonting "allvarligt" så, men det kunde vara små "skitkommentarer" som faktiskt kunde såra. Jag vet inte vad det berodde på, om jag bara inte tänkte mig för eller om det berodde på någon slags osäkerhet. Hur som helst, jag ser så himla annorlunda på saker nu. Jag känner att jag liksom har blivit mer "mogen", vuxit otroligt i mig själv. Så mycket säkrare på både mig själv som person och vad jag vill, och också vad jag inte vill och inte tycker är okej. Jag vill aldrig göra någonting jag vet kan såra. Jag värdesätter människor så otroligt mycket, och jag vill hjälpa människor, inspirera, göra någons dag. För jag VET att det finns så mycket fint i alla människor som jag vill ta del av. Det är häftigt att få växa upp och bli så medveten om saker, man lär sig saker hela tiden, och blir en egen person med bra och dåliga erfarenheter, man gör misstag, men man gör också så många val som är helt rätt, man rättar till misstag och gör inte om samma misstag igen. Jag är så peppad på livet och älskar att inte alls veta vad det har att erbjuda här näst, men jag vet att jag kommer att vara där och vara så redo. 
 
Jag vet inte alls var jag vill komma med det här inlägget, men jag kände att jag bara var TVUNGEN att få skriva av mig och släppa ut tankar och känslor. För det är så himla skönt att bara få skriva och skriva allt som kommer upp i huvudet. Sedan är det så coolt att kunna gå tillbaka och läsa dessa inlägg senare. För orden i inlägget är så ärliga och beskriver till 100 procent hur jag känner just nu.
 
 
Weheartit inspiration
Jag verkligen älskar weheartit, det är min stora inspirationskälla och jag blir alltid så peppad på allt när jag kikar genom bra inspirationsbilder. Jag har även en egen weheartit som jag länkar HÄR du får hemskt gärna kika in och följa dina favoritsamlingar för inspirerande bilder varje dag! Och om du också har weheartit får du kommentera och länka den så jag kan gå in och kika och följa dig! 
 
 

En dag med bästavännen
Godkväll! 
Idag var jag ledig på jobbet så jag tog en lång sovmorgon, gick upp åt frukost och hoppade in i duschen för att sedan åka ner lite snabbt till affärn och handla frukost till imorgon. Sedan vid tre tiden kom Alice hit och vi har inte gjort så himla mycket, bara varit och pratat om allt möjligt.. det var ett bra tag sedan vi sågs så vi hade mycket snack att ta igen helt enkelt. ;) Vid åtta tiden gick vi och åt på max.. inte jättenyttiga.. men gott var det. Där satt vi i någon timme för att sedan gå till ica maxi och handla lite gott inför ikväll. En superbra dag med bästvännen!