Alicia And Stuff

My Makeup Story TAG
1. Hur gammal var du när du började använda smink?
Årskurs 7 kanske! 

2. Hur började du med smink?
De flesta använde smink i den åldern, och just då vill man ju verkligen vara som alla andra och inte sticka ut. 

3. Vilka är några av dina favoritmärken?
TiKei, TiKei och TiKei. 

4. Vad betyder smink för dig?
Smink betyder ingenting speciellt så för mig, men jag tycker smink kan vara roligt. 

5. Om du bara fick ha 4 produkter i ansiktet, vilka skulle de vara?
Foundation, veil (TiKei) rouge (TiKei), och mitt babylips cherry me. 

6. Vad anser du är det bästa med smink?
Smink kan vara ett kanonbra sätt att uttrycka sig på, och sedan känner jag mig mycket piggare med lite smink till vardags. Man kan göra allting från en naturlig look som knappt syns, till en mer extrem sminkning. Otroligt kul. 

7. Vad tycker du om billigare smink (drugstore) vs dyrare (high end) smink?
Jag använder mest lite billigare smink, tycker inte att smink är så kul att det är värt att lägga ner jätte mycket pengar på. Visst har jag haft en del dyrare märken som MAC, Make Up Store, Too Faced, The Balm och så vidare. Men jag tycker att de lite billigare kan vara minst lika bra, om inte bättre. 

8. Vilket tips skulle du ge till en nybörjare?
Ett bra tips är att använda mineralsmink. Det finns alla möjliga märken, TiKei, Bare minerals, IDUN minerals, Sheer cover.. ja det finns verkligen hur många märken som helst. TiKei är förstås min personliga favorit. Tänk på att verkligen köpa det du är säker på är 100% mineraler, det finns tyvärr många märken som säger att det är mineralsmink fast det innehåller massa annat. Ett annat tips, tänkt inte så mycket på vad som är "rätt" och vad som är "fel". Du sminkar dig som du vill, det finns inget rätt och fel när det gäller smink. Du gör som du tycker blir bra. 

9. Nämn en sminktrend du aldrig förstått!
"Fjortissminkningen", alltså jätte mörka i ansiktet, vita läppar, hundra lager mascara som klumpar ihop sig.. nej, det kommer jag aldrig förstå mig på! 

10. Vad tycker du om skönhets communityn på YouTube?
Underhållande. Förut tittade jag jätte mycket på alla skönhetskanaler, sminkningar, hudvårdrutiner, hårvårdsrutiner.. fast jag har tappat intresset lite. För de som är intresserade av smink/skönhet är det ju toppenbra. Dock tycker jag att det i vissa fall kan vara lite fel, de flesta skönhetskanaler på youtube speglar ju det "perfekta" utseende, allting är ofta väldigt perfekt in i minsta detalj. Det kan göra att väldigt många, framför allt yngre tjejer tror att de måste se ut så, sminka sig en timme inann skolan, ha de dyraste och finaste sminket. Det gillar jag inte riktigt. 
 
 
 
En bra morgon
Bild från weheartit 

Idag vaknade jag vid kl. 6 (typiskt mig när det är lov) men låg och halvsov fram til kl. 7 då jag gick upp och hoppade in i duschen. Nu har jag precis ätit frukost som idag fick bli jordgubbsmoothie och mitt indian chai te, så gott och fräscht. Ska fortsätta ett tag nu och läsa lite bloggar, svara på era fina kommentarer, sedan gå ner och borsta tänderna, slänga på lite smink för att bli redo för dagen. Idag ska jag ju in till stan igen och möta upp en kompis, efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske ta en fika eller så när man väl är nere på stan? Det får visa sig. 
 
Vad ska du göra idag? 
 
 
Dagens två inköp
Idag var jag snabbt till stan med min mamma och syster, Isabelle skulla köpa lite nytt smink så jag passade på när vi väl var inne på kicks och köpa ett kanonbra torrshampo från Batiste. Har haft Batiste förut men i en annan doft, så nu testade jag deras "Cherry" och den doftade så gott. Blir en så god doft av körsbär i håret vilket jag älskar. Torrshampo är verkligen en sådan bra grej när man vill dra ner på hårtvättandet, jag tvättar mitt hår tre gånger i veckan och mellan tvättarna använder jag torrshampo. Håret blir bara så fräscht och får en sådan fin volym, ett måste för mig! Sedan var jag in på ICA MAXI och köpte mitt favorit te, i smaken " Indian Chai" och den är så, så god. Älskar lite mer kryddigt te vilket detta verkligen är. Nu ska jag bara äta middag och vara hemma och ta det lugnt resten av kvällen, slå på en bra film, fixa iordning te och bara mysa. Imorgon ska jag in till stan igen och möta upp en kompis, hon ska visa mig var ett boende ligger som jag förhoppningsvis ska sommarjobba på. Fick ett svar idag att jag ska på möte där nästa tisdag, och jag vet inte alls var det ligger så det ska hon visa mig. Hon är så snäll! 
 
Batiste Torrshampo 69 kr kicks, Lipton indian chai 20 kr ICA