Alicia And Stuff

Hälsa för mig
Många förknippar nog ordet hälsa just med träning, gym, kvarg, proteinshake, att man ska tänka på varenda liten kalori och kolhydrat man stoppar i sig. Man ska ha en ordenligt vältränad kropp och veta exakt vad man ska äta och när för att bygga muskler på rätt sätt. Ja ni fattar nog min poäng lite.. och självklart är det inte något fel alls med detta om man tycker att det är kul och är intresserad. Men jag tycker att det många gånger kan gå till en överdrift. Men i alla fall, hälsa för mig är någonting helt annat. Jag älskar att träna, vara ute och röra på mig. Jag spinger flera gånger i veckan. Jag älskar att äta nyttigt och äter också väldigt bra och har alltid gjort. SJÄLVKLART unnar jag mig onyttigt ibland också, men det är också en del av en bra hälsa för mig.. man måste få äta lite onyttigt ibland.. det gäller bara att hitta den där balansen. 
 
Men just mat och träning är en så liten del av hälsa i min värld. Hälsa handlar ju om ens mående där den fyskiska och psykiska delen tar lika mycket plats och går in mycket i varandra. Samma här, för att man ska känna att man mår BRA måste den psykiska och fysiska hälsan balansera varandra bra. Och det är så olika vilka behov man har för att känna det här. Men en bra psykisk hälsa innebär för mig att känna att jag har kontroll över mitt liv, veta vem jag är och vad jag vill, ha människor runt omkring mig som jag mår bra av, trivas med mig själv. Hälsa kan för mig kan vara att springa, äta nyttigt.. lika mycket som hälsa för mig kan vara bloggen för att jag mår himla bra av att blogga och skriva, hälsa kan vara att en dag unna sig något riktigt gott, att jag ska sova bra, stressa mindre. 
 
Jag menar absolut inte nu att jag uppfyller allt detta jag har skrivit, jag sover inte alltid så mycket som jag borde, jag kan ibland vara riktigt duktig på att stressa upp mig.. speciellt över små saker. Men jag försöker att alltid påminna mig om allt detta. För jag tycker ändå att jag har bra koll på vad jag själv behöver göra för att JAG ska ha en bra hälsa. Jag vet att jag mår bra av att vara ute och röra på mig, äta nyttig mat, men också att vara omgiven av människor jag tycker om, blogga, fotografera. Jag älskar mitt jobb, jag älskar att gå till jobbet och det är också en sååå himla viktig grej i ALLAS liv att man ska trivas med sitt jobb för det är hur som helst en himla stor del i ditt liv.. du spenderat många, många timmar på jobbet och du måste känna att du trivs där för annars kommer det också att påverka ditt privatliv. Man ska känna sig nöjd med sin tillvaro helt enkelt. Och det måste jag säga att jag gör. Jag har himla bra och fina människor i mitt liv som gör att jag mår bra, jag trivs med det jag utbildar mig till och känner att jag vill hålla på med det i framtiden, och jag vet vem jag är och vad jag vill. Sedan gäller det bara att jobba på de här småsakerna som att lära sig att inte stressa så mycket, sova bättre och så vidare. En stor "svaghet" eller vad man ska säga att jag har.. vilket jag inte heller vill kalla svaghet för det är samtidigt en oherhört fin egenskap att ha. Men jag har så himla lätt att glömma bort mig själv för att göra andra människor nöjda och glada. Jag sätter gärna andra före mig själv, och har ganska svårt för att säga till att jag har fått nog. Och ett "nej" i min värld måste vara det allra svåraste ordet att säga. Detta kan faktiskt vara ett stressmoment för mig att hela tiden tänka på alla andra och vad de vill. Men jag är glad att jag är medveten om det, och jag vet också att jag alltid kommer att vara sådan. Jag bryr mig mycket om andra och kommer alltid att tänka på andra och antagligen alltid att sätta andra framför mig själv. Det hör bara till min personlighet. Här har jag inte riktigt hittat balansen.. men det är någonting att jobba på!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress